Menu

Content

АТР-09

СНПЧ А7 Рязань, обзоры принтеров и МФУ

Цифров прибор за управление и контрол на температурата на маслото в силови трансформатори 110/20/10/6 кV
Контролерът на температурен режим на маслото в силови трансформатори представлява цифров прибор предназначен за: - измерване, индикация и контрол на температурата; -управление на принудително охлаждане; - сигнализация при отклонения от установените норми -изключване на трансформатора при критични температури. Същият може да управлява две групи вентилатори с различни настройки на температурата и да подава сигнал за изключване на трансформатора при превишаване на температурата.Тази функция на прибора е с тройна защита от смущения с цел избягване на безпричинни изключвания. Приборът е конструктивно изпълнен за вграждане в таблото на трансформатора в командна зала на силови подстанции и е с размерите на съществуващите стрелкови щитови прибори.Температурната сонда се монтира на трансформатора .Сигналът до командна зала се подава по две свободни жила от съществуващите кабелни снопове. Дължината им не оказва влияние на точността на прибора. Приборът има възможност посредством сканиращо устройство за дистанционно предаване на информацията към РС и към съответните теле механични системи. Предаването на информацията се извършва по сериен канал по двупроводна линия. Пиковите стойности се запаметяват в паметта на процесора и при необходимост се визуализират. Необходимият за това софтуер и допълнителни хардуерни модули се доставят само при заявка. Всички параметри се задават софтуерно и могат да се променят от оторизирания персонал.

Основна грешка, в % от обхвата ±1,5 %termo
Захранващо напрежение: 100...250VАC/DC
Т изм. °C 0...+99,9
Обхвати на границите, в °C
-вентилатори пуск от 30 до 80
-вентилатори стоп от 30 до 80
-прегряване от 60 до 90
-изключване тр-р от 70 до 99,9
Изходи за управление 4 бр н/о
Индикация при прекъсната линия -да
Индикация при късо съединение -да
Габаритни размери, в mm 137х137х110
Комплектовка: сонда L- 5м, M- 3/4”

Сонда температурна осезателна СТО-5/10Д
към контролери на температурни режими АТР99м за
силови трансформатори 110/20/10 кV.
Инструкция за монтаж

Температурната сонда тип СТО-5/10Д е предназначена за измерване на температурата на повърхностния слой на маслото в силови трансформатори високо/средно/ниско напрежение.Конструкцията и е съобразена с размерите на технологичните джобове на трансформаторите и позволява избягване на ефекта “хидравличен удар” при монтаж и експлоатация. Сондата се монтира на трансформатора по следния начин/фиг.1/:

1. Предвиденото на трансформатора гнездо/джоб/, предварително се почиства и запълва с чисто трансформаторно масло.
-Не пълнете джоба догоре с масло за да се избегне преливане при поставянето на сондата.

2. В гнездото се навива нипелът 3/4” и се притяга с подходящ ключ. За осигуряване на херметизация е необходимо резбовата му част да бъде обвита с тефлонова лента, силикон или друг подходящ материал,който не допуска проникване на вода в гнездото.

3. Поставя се сондата в гнездото.
-Проверявайте дълбочината на джоба за да избегнете повреда на сондата.

4. Чрез внимателно затягане на холендровата гайка към нипела се постига фиксиране на сондата в джоба и неговата херметизация.

5. Чрез изводите двата края на температурната сонда се свързват в монтажното табло на трансформатора към съединителния кабел водещ към командна зала.

ЕЛТОМС ООД

ул.Г.Михайловски 27, Стара

Загора, 6000 България

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

+359 42 624560 / +359 42 603624

Log In or Register