Menu

Content

Индикатори за къси и земни съединения в мрежи средно напрежение

СНПЧ А7 Рязань, обзоры принтеров и МФУ

ИНДИКАТОРИ ЗА РЕГИСТРИРАНЕ НА ПОВРЕДИ В ЕЛЕКТРОПРОВОДНИ ЛИНИИ СРЕДНО НАПРЕЖЕНИЕ

LINETROLL 110Еu/ LINETROLL 111К , CABLETROLL 2300, ComTroll
Индикаторите от серията LINETROLL са програмируеми електронни прибори за регистриране на повреди и дефекти /КЪСИ И ЗЕМНИ СЪЕДИНЕНИЯ/ по въздушни eлектропроводни линии средно напрежение.


При повреда в далекопровода/късо м/у фазно или земно /всички индикатори намиращи се между захранващата подстанция и мястото на късото съединение започват да мигат.
LINETROLL 110Eu /поз.1/се монтира директно върху високоволтовите проводници, както е показано. Монтират се по дължината на линията, недалеч от стълба, за да се избегнат вибрации на проводниците при поява на вятър.
LINETROLL 111К /поз.2/се монтира на стълба на разстояние 3-5 м. под проводниците.

 

При авария по далекопровода приборите започват да мигат с високо интензивна стробоскопична ксенонова мигаща светлина.Тази светлина се забелязва от 2000м през нощта и от 1000м през деня. Интензитета на светлиният потоке 9 пъти по голям от този на нормалните източници.Това прави тези прибори изключително полезни при намиране на повреди по далекопроводите в труднодостъпни места. Като опция се предлага и LED индикация за регистриране на преходни процеси.Този тип индикатори са изключително здрави,устойчиви на слънчева радиация,вятър,градушки и сняг. Могат да се наблюдават от 360 градуса.

Linetroll 3100 e следващото поколение индикатори - снабдени освен със светлинна индикация и с релейни контакти за връзка и дистанционно предаване на сигнала посредством кабел и/или радиовръзка.Притежават и вграден GSM модул и възможгност за интеграция в SCADA системи.Приборите могат да се програмират за различни типове далекопроводи,заземяване,време на светене нарастване на ток и др. Имат регистратор на събития,възможност за дистанционно програмиране и др.
Предлагат се в 2 модела- за средно напрежение 6...69 кV и за високо напрежение 110...400кV.

Индикаторите от серията CABLETROLL представляват система за регистриране на дефекти/къси и земни съединения/ в кабелни линии средно напрежение

Състоят се най общо от токови датчици и индикатор.Уредът се монтира в подземни кабелни разпределителни мрежи средно напрежение с волтаж от 6 до 66kV. Херметически затвореният датчик се монтира на най-широко използваните видове кабели, а устойчивият на атмосферни влияния индикатор е пригоден за външен монтаж на открито.

Най новите модели имат възможност за дистанционно предаване на информацията, управление и контрол.Предоставят бърза и точна информация за местоположението на аварията, подават сигнал за изключване на разклонението/при наличие на автоматичен РОС/, определят вида на аварията на база на интелигентни микропроцесорни решения.


Предлаганите прибори условно могат да се разделят на три групи:
- Индикатори за контрол на въздушни далекопроводни линии-тип LineTroll 110Em, LT110E, LT111K и LT3100. Позволяват монтаж директно на проводника или на стълба, на разстояние 3..5 м. от проводниците
- Индикатори за контрол на кабeлни линии средно напрежение - CableTroll 2310,2330


- ComTroll - Комплексни станции автоматизиране,контрол,управление и анализ на дефектите по електропроводите средно/високо напрежение. Тези системи включват в себе си най новите достижение на научният потенциал в света относно безаварийната работа на електропроводите. ComTroll SAS e модерна и гъвкава Lon/Works технология с интегрираната LonTalk ® протокол. br /> Тази система може да бъде напълно интегрирана със система SCADA а също така да се използват други протоколи като IEC60870-5-101/104 и DNP3 чрез софтуер SCADA порт.
Nortroll предлага и системи, използващи IEC60870-5-101/104 протокол, който комуникира директно със съществуващи системи SCADA на различни средства за комуникация.


Производството на индикаторите се базира на използуването на високотехнологични продукти и решения.Средния живот на една захранваща батерия е 7..10 год. Оптичните елементи създават условия за наблюдение от значителни разстояния.

ЕЛТОМС ООД

ул.Г.Михайловски 27, Стара

Загора, 6000 България

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

+359 42 624560 / +359 42 603624

Log In or Register